Hoe deelnemen aan een wedstrijd?

Wedstrijden

Op onze website is aangegeven welke wedstrijden er in de buurt georganiseerd worden. Bij sommige daarvan zijn een aantal trainers van onze club aanwezig. Heb je nog nooit aan een wedstrijd deelgenomen, kies dan zeker één van deze wedstrijden uit om voor het eerst deel te nemen.

Je persoonlijk borstnummer

Na je inschrijving bij onze club, ontvang je een persoonlijk startnummer. Dit borst- of rugnummer is geldig voor een volledig seizoen (1 nov. tot en met 31 okt.) en moet je altijd bij je hebben als je aan een wedstrijd wil deelnemen. Verder draag je tijdens een wedstrijd ook altijd je wedstrijdtruitje.

Mocht je ooit op een wedstrijd aankomen en merken dat je jouw nummer niet bij je hebt, dan kan je op het wedstrijdsecretariaat een vervangnummer krijgen.Dit nummer is slechts geldig op die welbepaalde wedstrijd.

Vanaf het atletiekseizoen 2017 moet het wedstrijdnummer altijd VOORAAN gedragen worden. Enkel bij hoog- en polsstokspringen mag de atleet nog kiezen (!).

Inschrijven

Bij een pistemeeting moet je jezelf inschrijven voor elke proef waaraan je deelneemt. Per proef vul je een wedstrijdkaartje in. Bij de meeste clubs vraag je eerst de wedstrijdkaartjes en betaal je wanneer je ze afgeeft aan het wedstrijdsecretariaat. Voor de jongens zijn de kaartjes meestal wit, voor de meisjes roze-rood.

wedstrijdkaartzomer

Wat moet je nu op zo’n wedstrijdkaartje invullen?
– je borstnummer
– de proef waaraan je deelneemt
– je categorie (BEN, PUP of MIN)
– je naam, voornaam en geboortejaar
– de afkorting van onze club: ASVO
– jouw beste prestatie van het jaar (belangrijk voor de reeksindeling bij de loopnummers)

Bij veldlopen gebruik je een ander wedstrijdkaartje. Dit kaartje moet je ingevuld achter je borstnummer vastspelden om de wedstrijd te mogen starten. Bij het overschrijden van de aankomstlijn wordt dit kaartje door de juryleden losgemaakt om jouw prestatie in de uitslag op te nemen.

wedstrijdkaartwinter

Bij begeleide wedstrijden kan je daarna terecht bij de trainer voor een gezamenlijke opwarming. De resultaten van een veldloopwedstrijd, pistemeeting of indoormeeting zijn meestal vrij snel te vinden op deze website.

Wat neem je mee naar een wedstrijd
1. Je rugnummer en veiligheidsspelden om het nummer vast te hechten
2. Wedstrijdtruitje (singlet) van de club
3. Een t-shirt om onder je singlet te dragen bij koud weer (veldloopwedstrijden)
4. Spikes met pinnen
– van 6mm voor pistewedstrijden en indoorwedstrijden
– van 9mm en/of 12mm voor veldloopwedstrijden
5. Sweater of -training (voor je opwarming en het uitlopen)
6. Regenkledij (KW)
7. Eventueel douchegerief voor na de wedstrijd
8. Reservekledij
9. Wit crosskaartje als je aan een veldloop meedoet.