BVV 2019 – meisjes behalen 3de plaats!


Zaterdagnamiddag vond de Beker van Vlaanderen voor de pupillen en miniemen meisjes plaats in Roeselare. We waren als club goed vertegenwoordigd en op elke discipline was er een ASVO-atleet aanwezig. De verspringers en hockeybalwerpers mochten de spits afbijten. Onze pupillen dames waren maar liefst met 9 aanwezig bij de verspringbak ( Ella, Cato, Marte, Camille, Anaïs, Estelle, Norah, Juliette en Nanou). Marte sprong 3m99 ver en behaalde 10 punten. Bij het hockeybalwerpen was Elodie onze enigste atleet en ze deed dat zeer goed met haar worp van 20m98.

Bij de miniemen startten toen ook onze hordelopers. Amélie zorgde voor 8 punten en ook Jente haalde een mooie tijd. Een beetje later startten ook bij de pupillen twee hordelopers; Julie en Camille. Camille behaalde 11 punten en liep naar een tijd van 11:84. Bij het kogelstoten behaalde Aude 9 punten. Ook Tess, Catho en Elise zetten mooie prestaties neer. Onze enigste hoogspringster bij de miniemen was Sara, ze zorgde voor maar liefst 8 punten. Marta behaalde 5 punten op de 300m. Spijtig genoeg had Tess last van haar voet en kon ze aan de 300m en later de aflossing niet meer deelnemen.

Dan kwamen de sprintnummers. De miniemen kwamen eerst voor de 80m. Ze waren met 7; Marta, Jente, Yana, Aude, Elise, Lara en Sara. Sara werd tweede in totaal en behaalde de zeer mooie 11 punten. Bij de pupillen waren ze met 8; Anaïs, Marte, Cato, Juliette, Noémie, Julie, Estelle en Nanou .

In de allerlaatste reeks van de 60m gingen Cato en Marte van start. Het was erg spannend, maar uiteindelijk werd Cato eerste met een tijd van 8:96 en natuurlijk de daarbijhorende 13 punten. Marte werd tweede met 8:98.

Bij het speerwerpen was Marta onze enigste atleet en al was het haar allereerste wedstrijd speerwerpen, ze deed dat zeer goed. Ze zorgde voor 4 punten. Bij het kogelstoten bij de pupillen won Camille met een prachtige worp van 8m46. Door het uurschema was het hoogspringen moeilijk te combineren met de 60m, maar drie atleten hebben het toch maar gedaan. Cato, Noémie en Estelle moesten leren om met de drukte en tijd om te gaan. Cato sprong 1m10 en haalde 9 punten binnen. Norah, die voor het eerst hoogspringen deed, verraste haarzelf en sprong 1m05.

De 150m werd makkelijk gewonnen door Sara en zorgde zo voor 13 punten.

Bij het verspringen waren Amélie en Elise aanwezig. Amelie zorgde voor 7 punten met een sprong van 3m53. Op de 1000m had ASVO 3 pupillen aan de start die bereid waren tot het uiterste te gaan voor de club. Ella liep in de eerste reeks voor de tweede keer een 1000m. Ze deed dat zeer goed! Elodie en Marte liepen in de tweede reeks en behaalden allebei een mooie tijd. Marte werd tweede en haalde zo weer enkele belangrijke punten binnen. Elodie strandde op een mooie vierde plaats. Ook Jente bij de miniemen liep een mooie tijd en zorgde voor 5 punten.

Na alle individuele nummers, ging de aflossing van start. De pupillen mochten als eerste lopen. Zij waren exact met twaalf en konden zo 3 ploegjes vormen. We hebben geleerd dat er in een aflossingswedstrijd altijd wel iets kan misgaan: een slechte stokwissel, een teammaatje dat geblesseerd geraakt… Maar als team hebben jullie geleerd om daarmee om te gaan. 

Als allerlaatste mochten de miniemen 4x80m lopen. Dankzij onze 2 reserves konden we 2 goede teams maken en daarmee nog de laatste punten behalen.

Onze dames werden 3de, door een beetje ongeluk zoals een zieke, een geblesseerde en een slechte stokwissel. Maar volgend jaar is een nieuw jaar en dan gaan we opnieuw voor de finale! We zouden graag iedereen bedanken voor deze toffe dag vol mooie prestaties en enthousiasme. 

Jullie fiere trainers,

Maloe, Ilana & Kaat

UitslagenFoto’s Gerben Hanssens

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijd nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *