Uitslag Memorial Valentien De Smet 2017

Cross in Oudenaarde, zeker weten…een echte cross, kippenvelmoment.

Vele maanden werk zat er in deze ene dag, door het bestuur om alles vlot te doen verlopen, door de trainers die de atleten ideaal voorbereid hadden en door nog vele medewerkers die voor onze vereniging de handen uit de mouwen stroopten, waarvoor dank. De Oudenaardse veldloop, ”de Memorial Valentien De Smet” ter nagedachtenis aan onze beloftevolle KASVO-atlete kon starten.

Ook op zondagmorgen was iedereen bij het krieken van de dag in de weer om alles klaar te krijgen tegen 12u. En of we klaar waren: 2 kantines op het stadion in volle gereedheid, met de prijzen uitgestald, buitenkantine naast het podium, de tentjes voor de atleten op de droogste plek, droge plek. Euhum-euhum, na een half uurtje was dat niet meer het geval, door onze vele deelnemers hadden we véél voetjes aan de tent, het vocht kwam naar boven en vormde plots een modderbrij. Haha, een half uur eerder hadden we nochtans een “bodemstudie gedaan” we waren overtuigd dat we de beste optie hadden, wat later ijdele hoop bleek te zijn.
De plensbuien van de afgelopen dagen met 60 liter water waren de morele winnaar. Een mama die voor het eerst naar de cross kwam zei letterlijk:” ik heb mijn eerste lesje geleerd, in het vervolg BOTTEN aantrekken”, we hadden nochtans vriend en tegenstander beloofd dat we om 11u30’ de vloerverwarming gingen aanzetten en dat we al het water gingen wegzuigen.
Hilariteit ten top, we hielden de sfeer er in, vooral met onze goede buren uit Deinze die op hetzelfde (droge???) plekje stonden. Maar wat opviel, de sfeer was ondanks de barre koude en natte voetjes opperbest, sterke beren en berinnen die atletiekers.

Beginnen deden we met de kangoeroes meisjes en daar hadden we een 4-tal, Oona, Alix, Nienke en Hannah die voortreffelijk hun best deden en met bravoure de koude trotseerden en een mooie wedstrijd liepen, prima girls, onze ASVO-toekomst is verzekerd.

Ook bij de kangoeroes jongens had trainster Betty 6 hangijzers in het vuur, met Matti, Rune, Thibo, Thor, Edward en Ruben aan de start en ook die deden het schitterend. Tijdens deze zware wedstrijd, door de weersomstandigheden, toonden ze dat ze uit het goede hout waren gesneden, knap gedaan kerels.

Ook al is dit officieel géén wedstrijd, de uitbundigheid van die leeftijd is mooi om zien, schitterend die overgave.

Toen kwam bijna het eerste startschot er aan, want de benjamin meisjes kwamen volledig opgewarmd door trainster Kim en trainer Kasper in het vizier van de starter, die zijn pistool aan het laden was.
De benjamin meisjes 2010 stormden als eersten op de helling af, en het was Geike (10de) die voor de eerste top-10 notering zorgde, kort gevolgd door Emma (13de), Minthe (21ste), Floor (22ste), Jade (24ste), Celestien (25ste), Julie (28ste) en Lore (35ste), een mooie prestatie van deze youngsters, luidkeels aangemoedigd door de gekende ASVO-achterban, in grote getale aanwezig op onze thuishonk.

Geike mocht dus als eerste mee het podium betreden om de prijs van 1ste Oudenaardse te ontvangen, gesponsord door Delhaize Oudenaarde. Een unieke belevenis, voor het eerst in voege, iedere 1ste roodzwarte per reeks op het podium om gehuldigd te worden + cadeautje.

Even later knalde er weer een luid schot en de benjamin meisjes 2009 vertrokken in volle verbetenheid. Het was Nanou (13de) voor Lana (25ste), Lise (32ste), Noémie (34ste) , Maud (37ste) , Xanthe (38ste), Ibe (39ste), Chloé (41ste) en Sirine (45ste). Schitterend om zien, wat een karakter girls, jullie maakten er een knappe wedstrijd van.

 

Dan maakten de benjamin jongens hun opwachting, héél goed opgewarmd door Natalie en Simcke, want ook al was het koud buiten, inwendig stonden ze op temperatuur en op hoge temperatuur want ILJO GOSSEYE zorgde voor onze 1ste ZILVEREN medaille bij de benjamin jongens 2010, met zijn 2de plek, gevolgd door Mathis (19de), Sander (31ste), Martijn (38ste) , Senne (43ste) en Baptiste (44ste).
Daarna knalde het startschot opnieuw, in de drukstbezette jeugdreeks, de benjamin jongens 2009, want 62 ridders te paard vertrokken in alle hevigheid, de grond daverde op zijn grondvesten, en wederom haalden we 2 top-10plaatsen, met Danté (5de) en Mano (7de), maar ook Lennert (16de), Milos (27ste), Leandro (31ste), marcel (42ste), Mauro (56ste), en Lars (59ste) deden het voortreffelijk.

Onthouden we vooral dat 31 benjamins van ASVO van de partij waren in deze frisse omstandigheden, met geweldige inzet voor hun thuiscross. Jullie mogen er terecht fier op zijn, iedere deelnemer was een winnaar.

Toen verscheen trainster Maloe ten tonele met de pupillen meisjes.
Met 17 waren ze aanwezig, in volle spraakwatervaleuforie.

De pupillen meisjes 2008 stormden als eerste richting helling en ons girls deden het in blok héél goed en liepen zowaar 2 top-10noteringen met Elodie (4de), Marte (9de) voor haar tweelingzus Cato (13de), Julie (24ste), Florence (26ste), Estelle (27ste), Camille (28ste), Jade (39ste), Jora (40ste), héél knap girls.
Wederom een luide knal en een stevige gezonde wedstrijd barste los onder de vriendinnen om de 1ste Oudenaardse te zijn en met het cadeautje van Delhaize aan de haal te gaan na een podiumbezoekje.
Het werd een spannende spurt tussen hele goede vriendinnen Catho (12de), Astrid (13de), kort gevolgd door Maité (19de), Saar (30ste), Zoë (33ste), Léa (38ste), Marta (40ste) en Maren (41ste), sterk in blok ladies bij de pupillen meisjes 2007, mooi hoor op 53 deelnemers.

Toen bracht trainer Jonas de pupillen jongens 2008 naar de startzone, en enkele tellen later en ook hier was het een stevige wedstrijd, met nog een strijd voor 1ste ASVO’er er bovenop, met uiteindelijk Thibo (12de) die het haalde, nipt voor Ilyano (14de), Thomas (26ste), Stef (32ste), Staf (36ste), Milaud (41ste) en Louis (50ste), knap hoor boys, véél spektakel.
Enkele minuten later kwam Freddy met het meest geteisterde ASVO-jaartal, benjamin jongens 2007, door ziekte, ze waren nog met 3 fitte over, maar die maakten er een héél mooi spektakel van. Het was uiteindelijk Adam (16de), die het nipt haalde van de onderkoelde Leandro (19de) en Efraim (42ste). Mooi spektakelstuk gezien, maar Leandro, iets meer kledij de volgende maal, het was niet fijn om je zo te zien ijsberen.

En toen was het trainer Ben die de miniemen meisjes na de opwarming naar het tentje stuurde om de spikes met 12 mm aan te trekken.
Het terrein was duidelijk al gebruikt, het parcours bleef zwaar, maar toch mooi beloopbaar en het waren de miniemen meisjes 2006 die de honneurs mochten waarnemen.
Na het startschot meteen een stevige tred bij aanvang van de 1870 meter en ons dames deden het héél goed, want 2 top10-noteringen met Sara (5de), Amber (7de), kort gevolgd door Tess (13de), Audrey (18de), Yana (24ste), Domitilla (32ste), Eva (34ste) en Aude (36ste), fantastisch girls, knappe prestaties.
Toen was het tijd aan de miniemen meisjes 2005, met de sterkste kern in de breedte bij de jeugd, want roodzwart kleurde de wedstrijd met maar liefst 6 meisjes in de top-13, te beginnen met twee podiumplaatsen, met GOUD voor FLORE DE SCHEPPER (1ste) en ZILVER voor DANAË LOMAN (2de), kort gevolgd door Margaux (7de), Tess (8ste), Flore (12de), Jenna (13de) en Nina (28ste), wat een wervelende roodzwarte brigade, klasse!

Dus met 2 naar het podium, met ons 2 op de hoogste schavotjes, en dat in uwen thuiswedstrijd, geweldiggggggggggg.

Dan was daar plots Guy, onze ex-trainer en gewezen jeugdcoördinator was weer één dag te gast om ons te komen helpen, en hij bracht dan ook onze miniemen jongens goed opgewarmd naar de start.

De miniemen jongens 2006 kregen een steeds zwaarder wordende omloop voor de kiezen en het was wederom Juul (7de) die een top-10 notering liet noteren (in zijn tweede wedstrijd ooit, eindelijk kregen we deze klasbak zover om deel te nemen aan de wedstrijden ( die trainer bleef maar vragen en vragen eh Juul), kort gevolgd door Mateo (17de), Bent (19de), Leko (30ste), Frem (35ste) en Isidore (40ste), super gelopen boys, het was een cross voor karaktermannen.
Onze laatste jeugdreeks was de miniemen jongens 2005, in principe met zijn tienen, maar ook daar ziekte en daardoor met 8, maar ze maakten er een stevige wedstrijd van , met Lars (9de) die een top 10-notering liet noteren, maar ook hier véél roodzwarte onderlinge duels met Jorre (26ste), Arthur (28ste), Daan (36ste), Jasper (38ste), Mauro (39ste), Bruno (44ste) en Loïc (48ste), wederom duels tussen goede vrienden, typisch voor de boys 2005, beste vrienden, maar toch stevig duel.

Moraal van het verhaal: het was een frisse, maar héél aangename dag, op een zware maar perfecte omloop voor een veldloop. Een paar slimme zetten van de parcoursbouwers lagen hierbij aan de basis, de omloop bleef daardoor beloopbaar, knap staaltje van het bestuur en medewerkers. Bovendien een grote schare ASVO-atleten, helaas nog een ruim aantal afvallers door ziekte of kwetsuur, maar toch waren we ruim over 2016 en héél ruim boven jaartal 2015, in stijgende lijn, zo hoort het ook, het is ONZE VELDLOOP, we moeten dat koesteren, bovendien het doorzettingsvermogen van de kids om voor hun eigen volk hun beste beentje voor te zetten was prachtig. Bovendien waren me met 11 trainers om alles en iedereen te ondersteunen.

Het was een memorabele Memorial Valentien De Smet, met dank aan iedereen, bestuur, medewerkers, voor en-achter de schermen, atleten, trainers en vooral ook niet te vergeten “de Oudenaardse supportersschare”, die massaal en vooral verbaal de nodige decibels produceerde en iedere roodzwarte atleet véél steun gaf.

En….Het kippenvelmoment was dubbel, kippenvel van de koude en kippenvel van de spanning, door al die roodzwarte grinta 😉

Wat een toffe roodzwarte familie.

Sportieve groetjes Carly (de papieren trainer van zondag)

Uitslag –  Uitslag KASVO-atleten

Foto’s:

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijd nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *