Verslag turbulente finale Beker van Vlaanderen 2017 (16/09)

ZOALS BELOOFD MET DE DUBBELDEKKER NAAR DE GROTE FINALE IN MERKSEM
5 maanden geleden…..
Wat begon als een grapje op training dat we een dubbeldekker gingen huren als we met beide ploegen meisjes-en jongens zich wisten te plaatsen in april….werd werkelijkheid. Van de jongens hadden we de plaatsing verwacht….de meisjes daarentegen hadden een hele jonge groep, met véél méér 1ste jaars dan 2de jaars, maar beide geslachten hadden de nodige klasse en hun gekende grinta. Het mes tussen de tanden, daar zijn onze atleten wel voor gekend, zoals de musketiers “één voor allen, allen voor één”

Na vele ronselingen kon het eindelijke puzzelwerk beginnen, Patrick belde aan bij me thuis op dinsdagavond en uiteindelijk sloten we af om 00.45 in de nacht, we hadden “knopen doorgehakt”. We hadden zelfs alle resultaten van de 12 ploegen uitgeselecteerd op atletiekinfo want dat is ook die “beker van Vlaanderen”, want je mag niet altijd op één nummer denken, maar vooral in het geheel.
Woensdag werd het aan de achterban uitgelegd: jij bent verplaatst om die reden, we hebben jouw voorkeur niet volledig gevolgd, we plaatsen je op een ander nummer, maar…..het is voor de ploeg, het is nu niet ikke, het is wij samen.
We moesten ook de puntendeling eens uitleggen: 13+1=14, maar dan hebben we liever 10+9=19 punten, daarom die verschuivingen, en gelukkig, iedereen begreep waar we naar toe wilden. We deden nog een handvol wijzigingen, maar ons tactische plan bleef overeind, géén lage punten scoren!!!
Donderdag sloten we iets vroeger af, een kwartiertje, want alle tijden en rugnummers dienden opgezocht per deelnemer en discipline, het was dan 00.30 in de nacht en opstaan om 05.30. Al die excel-toestanden zijn niet echt aan Carly besteed, ik ben geboren in de tijd van de Romeinen, toen hadden ze nog niet al die snufjes, maar gelukkig een dringende noodlijn naar Frank van ons coördinatieteam, en die is in dat onderdeel geweldig uit de kluiten gewassen en loste op korte tijd op waar ik in tekort schoot, wat een team zeg! Vrijdag mocht ik dan voor 16 uur alles doorsturen, en ook de voorlopige estafette-teams stonden daarbij.

Zodoende vertrok in de vroege ochtend van 16 september, een enthousiaste meisjes-en jongensgroep naar Merksem. Alle atleten uiteraard bovenaan in de dubbeldekker, waar 82 personen opzaten, voor het eerst in het bestaan van ASVO gingen de beide geslachten “SAMEN NAAR DE FINALE”, jamais vue a Audenarde, onze beide teams bij de laatste 12 geplaatst in héél Vlaanderen. Ondertussen reden ook nog vele auto’s richting Merksem, wat een volksverhuis.

De 6 trainers waren voorzien: mister kampnummer-Patrick voor de “kampnummers”, onze Freddy ontfermde zich over zijn pupillen-en soms miniemen, Jonas nam vooral hoog voor zijn rekening en stond de atleten bij met zijn uitstekende ervaring op dat nummer. Febe was steun en toeverlaat van onze pupillen. Ook Marc, jawel, onze kadetten-trainer schakelde zich in onze ketting, hij nam meestal de pupillen, maar ook regelmatig de miniemen en nam in zijn gekende rustige -maar kordate stijl, iedereen mee in het verhaal. Mijn tijd werd helaas deels verstoord door onverwachte problemen, maar toch was ik meestal nog op tijd om de atleten iets in hun oor te fluisteren, want als het in het hoofd goed zit, zullen de benen wel volgen. Maar zoals later zal blijken liep niet alles van een leien dakje, en dit is nog héél zacht uitgedrukt.

Vooraleer het begon, moesten we eerst nog een ereronde en een opwarmingsdansje doen met de 24 ploegen, maar ondertussen was een groot gedeelte van ons reeds aan het opwarmen, om 10u was het bvv-time.
En het meteen menens bij de miniemen met Kaat-Jenna-Nina op de 300m, waarbij ons Nina zich blesseerde op een eikel, er lagen daar meerdere afgevallen natuurelementen op de piste, in volle snelheid daar met je spike op komen, allesbehalve een aanrader, en Nina meteen naar EHBO, wat een slecht begin. De vriendinnen kwamen het in grote paniek melden, ook dit is Kasvo, een warme familie die zorg draagt voor een ander, klasse!!!
Jenna werkte een knappe 300 af en toen was het aan Kaat, en ons Kaat zei plots: Carly, ben wel niet in form zunne, het is veel te vroeg voor mij, waarop ik antwoordde: dat moet ook niet, een Kaat niet-in-form doet dat ook goed ook zunne, alles-mag-en-niets-moet. En wat bleek, Kaat liep zilver, 11 punten voor de meisjes, nieuw PR 43.95 en ik liep naar haar:” schitterend Kaat, nog een geluk voor dat ander meisje dat je niet in form was, anders won je nog.
De eerste anekdote was een feit, de toon was gezet.
Ondertussen was het hockey voor de pupillen meisjes en daar namen Astrid-Zoë-Yana-Maite-Aude aan deel en het was Yana die met een knappe worp van 25m64 onze Oudenaardse jaarprestatie verbeterde, knap zeg ladies.
Even verderop was het verspringen pupillen jongens, onder leiding van trainer Marc, en daar namen Mateo-Michiel-Isidore-Yasin aan deel en het was Mateo die met een geweldige sprong van 4m07 door de klucht zweefde en het zand in alle kracht openreet, schitterend gedaan boys.
Toen was het plots comedy-capers bij het hoogspringen bij de miniemen jongens, onder leiding van trainer Jonas, waar Ilhan-Yorre-Daan-Jelle-Jaron-Killian aan begonnen. De groep dunde steeds verder uit en een 12-tal atleten waren over, en plots bij de 2de poging op 1m40 springen onze 3 overgebleven atleten Killian-Jelle en Jaron over de lat, maar wat blijkt, ze worden weer alledrie afgeroepen voor een 3de poging.
Dat kan toch niet!!! 3 van ons springen erover en de jury zegt dat ze er alledrie niet over waren. Wij in alle staten, ging me meteen gaan aanmelden bij de jury, maar die vonden dat ik daar géén zaken had, dus naar het secretariaat bij de hoofdscheidsrechter, waar ik vertelde dat alle 3 ons atleten over 1m40 gesprongen waren en ze alledrie niet opgenomen waren, dat er eentje mis is kon ik begrijpen, maar alledrie???? Ik zei toen luidop: “wat is er hier aan de hand, wat is er hier aan het gebeuren?”.
Waarop de hoofdscheidsrechter naar de hoogspringstand ging, maar ondertussen was de lat al 5 cm hoger en hadden ons atleten 1 kans nog over, waarbij Jelle en Jaron vol adrenaline over sprongen, ze stonden op scherp na dit onrecht. De hoofdscheidsrechter was een vriendelijk man die mijn frustratie wel begreep, die eigenlijk ook blij was dat er toch 2 over de volgende hoogte waren. Uiteindelijk sprongen Jelle en Jaron nog hun persoonlijk record met een mooie 1m50, maar wat een afknapper even voordien, maar eind goed al goed.

Op hetzelfde ogenblik gooiden Julie-Pauline-Margaux en Flore, bij de miniemen meisjes met het ijzeren ding, en was het Margaux die met de nodige grinta de kogel het verst katapulteerde met een worp van 8m51, knap gedaan girls.

Op de piste was het ook alle hens aan dek, de miniemen jongens liepen daar de 300m. Lars deed het voortreffelijk als 1ste-jaars en even later was het Hervé die ons zilver en de tweede stek met daaraan verbonden 11 punten bezorgde, het was feest in het jongenskamp, het groepsgevoel overheerste de volledige dag, knap gedaan boys!

Toen de baan vrijkwam was het Margaux die als enige de horden voor haar rekening moest nemen bij de miniemen meisjes, want Jenna was begrijpelijk nog niet gerecupereerd van de 300m net voordien. Ze verontschuldigde zich wel 10 maal.
We begrijpen dat volkomen Jenna, 300m is een zwaar nummer en Margaux lost dat wel op. Margaux deed het voortreffelijk als 1ste-jaars en liep een knappe en zéér spannende wedstrijd en liet zien dat de youngsters ook hun vrouwtje kunnen staan.

Nadien was het dan aan de beurt aan de pupillen meisjes met Tess-Sara-Saar-Amber en het was Sara die normaal 1000m ging lopen en die we veranderd hadden die het clubrecord verbeterde en met de 13 punten aan de haal ging. Haar tijd: een verbluffende 10.90, 1ste in een geweldige prestatie, je mag er fier op zijn, alle meisjes door het dolle heen.
Toen bracht trainer Freddy de pupillen jongens naar de start voor hun horden, Senne en Wolf deden het schitterend en het was Senne die als 1ste-jaars een hele knappe tijd neerzette, goed gedaan boys.
Wat later was het dan tijd voor de 80m horden miniemen jongens met Jaron en Jorre, en daar hadden we een tactische zet gedaan. Jaron hadden we geplaatst op een discipline die hij nooit verwacht had en hij deed het schitterend, evenals youngster Jorre. Het was nooit de bedoeling om dit nummer te winnen, het was de bedoeling om daar punten te halen en dat deden we.De hordenloper Hervé hadden we namelijk op kogel geplaatst, omdat we dachten dat er daar meer punten te rapen waren, met die wissel.

Bij de miniemen kogel kregen we dan de stoere beren, die door trainer Patrick van de nodige tips voorzien werden in de opwarming. Robbe-Daan-Ilhan-Lars-Hervé, wat een spierbundels, ze waren er klaar voor en het was Hervé die daar zilver haalde met een worp van 11m44 en 10 punten binnenhaalde, de voorziene punten horden-kogel was op papier 7, en we haalden er 14 op beide nummers samen, dat was 7 punten “dikke bonus”, het was gelukt ons plannetje, het team bleef bovenin meedraaien, wat een teamspirit, iedereen ging mee in ons verhaal, één voor allen, allen voor één.
Ondertussen waren onze 2 yougsters Catho-Astrid bij de pupillen meisjes begonnen aan het verspringen en de twee vriendinnen deden het voortreffelijk. Ook al waren ze jong, ze sprongen met veel grinta.
Het hoogspringen miniemen meisjes was ook volop aan de gang en we hadden daar een 4-tal met Tess-Flore-Femke-Nina. Ze pepten elkaar steeds op en het was warempel Nina met haar voet in de “tape” die zowaar 1m30 sprong! Ik had haar bij aanvang zelfs gevraagd of ze wel hoog ging doen, maar….. de blik sprak boekdelen….natuurlijk ga ik springen, ja die atletiekmadamkes krijg je niet snel omver, die pijn verbijten ze wel.

Aan de andere kant van het veld was dan hockeybal en daar hadden we Mateo-Yasin-Lenadro-Senne en het was Mateo die met een verre worp van 34m72 de bal een felle oplawaai verkocht, goed gedaan pupillen jongens.

Even later begonnen dan de pupillen jongens aan hun hoogspringen met Wolf-Senne en na een knappe wedstrijd was het youngster Senne die met een sprong over 1m20 de honneurs waarnam.

Dan was het plots de hoogste tijd om dekking te zoeken, 5 goedlachse pupillen meisjes keken plots héél ernstig en legden hun gezichten in de plooi, het was tijd voor “kogelstoten” want Catho-Zoë-Tess-Yana-Aude waren op oorlogspad, de kannonen werden geladen en de kogels zoefden door de hevig bewolkte lucht, het strijdtoneel ten aanschouwe daverde de bodem op zijn grondvesten. Het was Catho die 5m99 gooide en zo de punten in ons kamp van de meisjes bracht

Plots was het sprint-time, want de miniemen meisjes Julie-Femke-Danaë-Kaat kregen hun 80m voorgeschoteld, waarbij Kaat de 4de plaats liep, maar wel terug te vinden is op de uitslag op plaats 16, de zovéélste flater was een feit, dat euvel bracht dus 5 punten minder op, maar wij tellen ze er straks bij. Ze hadden behoorlijk véél problemen die de kop opstaken zaterdag, nochtans dachten we vooraf dat alles vlotter ging verlopen omdat we alles op voorhand moesten indienen, maar blijkbaar waren de systemen niet op elkaar ingesteld en i.p.v. sneller, werd het plots véél trager, de achterstand op het schema liep behoorlijk op en we kregen er in de namiddag nog bakken regen bij, maar dat namen we er wel bij.

De pupillen meisjes bevonden zich eveneens aan de start van de 60m, en daar hadden we 6 goedlachse mademoisellekes Tess-Sara-Saar-Yana-Amber-Aude, ze hadden er duidelijk zin in en het was Sara die met een toptijd 8.75 de derde plaats wegkaapte, wederom dolle vreugde in ASVO-kamp, het bleef maar duren, de sfeer zat goed.

Aan de andere kant waren de miniemen meisjes Tess-Nina-Margaux-Jenna begonnen met speer, en dan ben je best vriendelijk, maak ze dan vooral niet boos, ze liepen vlot aan en de speren zoefden door de lucht en het was Nina die met een worp van 15m35 het verst gooide, prima girls.

Toen zwenkte de camera naar links en zoemde in op het volgende nummer, verspringen miniemen jongens en met verzekerde deelname van Arthur-Jasper-Hervé-Kilian aan onze zijde. En ook daar deden we het voortreffelijk, want Hervé sprong bijna over de zandbak met een sprong van 4m95, wederom een geweldige performance van ons team, Team Oudenaarde from Belgium eleven points, schitterend boys.

Vermits er daar 2 zandbakken zijn, deden de miniemen meisjes ook hun duitje in het zand met Femke-Kaat-Flore en het was Kaat die haar PR evenaarde, wederom een knalprestatie van onze dames.

Toen zwenkte de camera nog meer naar links en zoemde in op de kogelstand pupillen jongens met Leko-Yasin-Isidore, waar de licht gekwetste Leko dat onderdeel perfect uitvoerde met een worp van 7m29, maar…..op de uitslag stond 5m50, Carly meteen weer naar zijn vaste stek, het secretariaat, had mij daar beter een kamer gehuurd, maar de hoofdscheidsrechter lostte dit meteen voor me op. Hij dacht waarschijnlijk: ”oh nee, weer die roodzwarte langharige die komt uitleg vragen” . Die mevrouw en mijnheer van de jury, het waren sympathieke mensen, ze begrepen wel dat ik opkwam voor onze kids, werd meteen en zonder morren gecontroleerd en aangepast, oef, onverwachte adrenalinestoot tot een goed einde gebracht. De hoofdscheidsrechter was die naam waardig!!!

Bliksemschichten??? neen, neen, neen, de miniemen jongens begonnen aan speer met een volledig legioen, ze waren met 9, die breedgeschouderde stoere roodzwarte lichamen maakten nogal indruk. Korneel-Robbe-Lars-Bruno-Daan-Jorre-Matteo-Ilhan-Jasper, gelukkig hadden ze hun Romeinse pakken niet aan, het was al stoer genoeg, en het was Korneel die zijn speer het vertst in de grond plantte, prima boys.

Tromgeroffel, de 150m kwam eraan, en daar hadden we wel kleppers voor, te beginnen met Jelle-Jaron bij de miniemen jongens, en wederom de kroon op het werk, ASVO 13 points, Jelle verbrak zijn PR voor de 3de maal die dag en ditmaal met een tijd van 18.45, een nieuw clubrecord, en volle sfeer in jongenskamp, de ene liep naar de andere om te zeggen dat we weer ons punten binnen hadden, een onbeschrijflijke sfeer.

Toen kreeg ik plots onze mascotte bij me: “Sta mijn Flore als enigste op de 150m?”. Ik zeg ja, dat noemen ze vertrouwen eh, en Flore stond bij de miniemen meisjes meer dan haar vrouwtje en liep als youngster een geweldige 21.72, prachtig gedaan senorita, je hoeft met niet véél te zijn, als het maar vooruit gaat.

Het laatste kampnummer van de dag was hoogspringen pupillen meisjes, en daar hadden we Sara-Maité om te springen en Zoë erbij gezet in opdracht om de druk weg te nemen, want ons 2 hoogspringsters zijn super.
Maar de spanning is voelbaar bij de jonge atleetjes, daardoor staken we niet alleen hier, maar ook in andere nummers soms combinaties in elkaar om elkaar te steunen, en dan kreeg atleet x of y de opdracht om mentaal te steunen, en die deden dat allemaal schitterend.
Dat werd voordien in hun oor gefluisterd: “jij bent niet onze beste in dit nummer, maar je bent super in helpen, we hebben je nodig, we rekenen op jouw aanmoedigingen, je bent het verlengstuk van de trainer, want een atleet mag daar staan, een trainer niet”.
Hun opdracht was “positief zijn”, die deden dat echt overtuigend, klasse!

De hoogste sprong werd genomen door ons Sara die vlot over 1m30 sprong en zodoende ASVO wederom in de running hield, schitterend.

Even later werden de hemelsluizen opengezet en het was na het warme vuurwerk van onze atleten plots een wel hele koude douche en de achterstand van 1 uur werd plots een achterstand op schema van 2 uur! Duidelijk problemen met de grote massa atleten en de computers liepen blijkbaar niet zoals ze hoorden te lopen, dus trainers Marc-Freddy-Patrick-Jonas-Carly moesten improviseren wanneer moest er opgewarmd worden. Eerst meisjes of eerst jongens, spanning ten top, vooral veel onduidelijkheid.

Plots werd er dan afgeroepen dat de 1000m pupillen jongens ging gelopen worden, en voor het eerst was er geen sprake van trage of snelle reeksen. Iedereen meestal per club in dezelfde reeks, het werd dus een ploegentijdrit, moesten we dan hazen aanduiden om onze kopman naar een goede tijd te laten lopen???
Het is zoals het is en Michiel-Wolf-Leandro namen de start en het was beresterke Wolf die met een eindoffensief de snelste tijd realiseerde van ons, yes gelukt.

Dan was het de hoogste tijd voor pupillen meisjes om hun kilometer af te werken met Saar-Maité-Amber-Catho-Astrid en het was Amber die aanvankelijk prima volgde en er dan geweldig uitkwam met een schitterende demarage op het einde, wederom een schot in de roos, wat een grinta weer van alle senoritas.

Dan was het tijd voor de miniemen meisjes voor hun 1000m met Danaë-Tess-Flore-Pauline-Julie, en het was op de het scherp van de snee, meteen werd het tempo erin gejaagd, en het was Flore in een nieuwe besttijd die als eerste roodzwarte de finish bereikte, in haar gekende stijl met een knappe eindversnelling, wederom fier op al onze girls.

De speaker kondigde dan de jongens miniemen 1000m aan, met Bruno-Korneel-Robbe-MatteoB-MatteoV-Arthur die er volledig klaar voor waren. De reeksen zaten door elkaar en daardoor en het was Robbe die het groepje aanvoerde met in zijn zog Korneel, daardoor ging het bijzonder hard en was het Korneel die een prachtige eindtijd verwezenlijkte, gesteund door zijn makker, prima boys. Minpuntje was wel dat Robbe in de laatste rechte lijn een onfaire por kreeg door een hyperkinetische kerel van een niet nader genoemde club, Robbe terecht boos, maar heb hem gezegd, jij bent een faire gast, die blijkbaar niet.

Toen was het weer wachten op de aflossingen en het was bijna donker……en de lichten werden aangestoken, maar….zoveel zagen we niet …..ojeetje…als dat maar goed afloopt…estafette bij kaarslicht!!!

Na opwarming nummer 12 was het dan 2u20 later dan voorzien estafettetijd en beginnen deden we met de pupillen jongens en die hadden 2 teams. Eerst startte Isidore als een wervelwind en die gaf door aan Michiel die er vol panache vandoor ging, dan nam Yasin gezwind de fakkel over, tot bij Leko die er dan licht gekwetst toch wel héél stevig tegenaan ging, knap gedaan boys.

Dan was het tijd voor ons andere team en daar startte Leandro als een pijl uit de boog, wisselde perfect met Senne, die knalde op zijn beurt als een motorracer de bocht in, op zoek naar Mateo, perfecte stokwissel en Mateo zette de turbo in, met bijzonder véél grinta bereikte hij slotloper Wolf, en die trok meteen een grimas, het was menens, hij plaatste al zijn energie in die enkele seconden en hij gooide zich over de streep. Een hele knappe prestatie, en dat leverde 8 punten op, gigantisch véél en super belangrijk in de eindafrekening, alle opties bleven open door dit mooie resultaat.

Toen kwam de speaker weer in actie, het was tijd voor de 4 x 60 pupillen meisjes, en beginnen deden we Maité die heel fel van start ging, op zoek naar Catho, die op haar beurt het hazenpad koos en met véél grinta wisselde met Saar, die in de bocht scheurde op zoek naar slotloopster Aude, en alhoewel ze licht gekwetst was gaf ze het beste van haarzelf, wat hebben die meisjes toch karakter.

Dan was het de hoogste tijd voor ons volgende team met miss Tess die als een hinde uit die startblokken vloog, op weg naar karaktermadammeke Amber, die een geweldige bocht trok, op zoek naar Yana, die perfect wisselde en er vandoor ging alsof er een grote hond achter haar aan zat, grinta ten top, en dan kwam slotloopster Sara, die nog een geweldige streep trok en de net voor de streep nog een paar concurrentes voorbijstak, schitterend.

Toen was het tijd voor de miniemen jongens 4 x 80m, en alhoewel we daar de snelste tijd van het land hebben, het blijft toch altijd een leuk maar gevaarlijk spelletje die aflossingen, en beginnen deden we met Ilhan die furieus van start ging en na een perfecte stokwissel lanceerde hij Arthur, die op zijn beurt de bocht perfect aansneed en doorgaf aan Daan, die met krachtige halen er tegenaan ging op zoek naar slotloper Jasper, die met vinnige tred naar de finish snelde, knap gedaan boys. Dan stond er weer een reeks klaar met een ploeg van ons en starten deden we met onze snelste youngster Lars, die geweldig uit de startblokken vloog en perfect wisselde met langeafstandskanon Korneel die er een geweldige spurt uitperste, en doorgaf aan zijn spitsbroeder langeafstandskanon Robbe, die ook wel een pittig spurtje lust en dit ook alle eer aan deed, om dan te wisselen met Matteo, ons volgende afstandskanon, die er op zijn beurt geweldig tegenaan ging, wat een karakter mannen!

Door de goed prestaties van de vorige teams waren we al verzekerd van punten, maar nu kwam ons viertal er aan die de beste Belgische prestatie in hun bezit hadden, met vooral één gevaarlijk punt, de invallende duisternis, veel schaduwen, de verlichting was niet top, de speaker had zelfs last om de witte vlag te zien voor de start, als dat maar goed afloopt. Starten deden we met Hervé, die meteen na de start zich rechtte en meteen de leiding nam, de toon was gezet, hij gaf prachtig door aan Jaron, die na een snel recht stuk de bocht nam op hoge snelheid en daar wisselde met Killian, die een volledige bocht voor zijn rekening nam en dat met bravoure deed om dan door te geven aan slotloper Jelle, die voor de laatste maal zijn die dag zijn grote turbo opzette en ASVO behaalde de overwinning en de broodnodige 13 punten, de euforie zat er in, een schitterend resultaat.

Toen was het plots nog donkerder, géén geschenk voor onze miniemen meisjes, we hadden géén zaklampen bij, maar turend in de verte zagen we Julie toch fel van start gaan, met lange halen op het rechte stuk op zoek naar Jenna, die in haar gekende gedreven stijl er als een speer van door ging en de bocht insneed, waar Flore de stok in het duister perfect aannam en meteen versnelde op weg naar slotloopsters Danaë, die met haar gekende vinnige bewegingen zich over de finish gooide, schitterend gelopen van onze meisjes, waarvan ze bijna allemaal de 1000m hadden gelopen. Toen was het tijd voor onze laatste actie van de dag, ons andere miniemen meisjes kregen het volledige duister voorgeschoteld en het was al véél frisser, gelukkig hebben ze heel veel karakter, en ze begonnen met startloopster Nina, die als een pijl uit een bocht vertrok, van de lichte blessure was niks te merken, de adrenaline oversteeg alle pijn. Wisselen deed ze met Flore, die eerst rechtdoor knalde om vervolgens supersnel die bocht in te snijden, daar wachtte Margaux die de hele bocht doordenderde op volle snelheid, op zoek naar onze slotloopster Kaat, die op haar beurt de duisternis doorkliefde en prachtig eindigde, wat een klasse, onderkoeld staan wachten en dan nog eens alles geven, om fier op te zijn.

Door de hulp van de vader van Robbe, “Peter Martens”, wisten we alle resultaten en wisten we dat we derde waren geworden, een spontaan feestje ontstond, onze strijdkreet galmde door het stadion, de meisjes met een jong team 8ste en onze jongens podium en 3de, feestje, feestje, fotosessie filmpje opgenomen van onze strijdkreet en ereronde….

En toen begon eindelijk de prijsuitreiking, het was rond de klok van 21 uur en toen kwam er een ANTICLIMAX van JEWELSTE, ze riepen ons af als VIERDE, iedereen was meteen van slag, alsof we een “uppercut kregen”, recht op de kin en “touchdown” weg euforie en grote droefenis. Maar de veerkracht van ASVO kwam boven, dat kan niet, we willen het controleren, kunnen wij niet meer rekenen, 118 + 21 = 139 en géén 135, hopla het secretariaat binnen met de mededeling: ”dit klopt niet, wij zijn 3de”, hoofd secretariaat erbij gehaald en die zeiden de hoofdscheidsrechter, wij op zoek, maar die zei, dat is secretariaat, dus samen met Peter Martens weer naar secretariaat met ons bijgehouden papier waar de resultaten van voor de aflossing opstonden. Na puzzelwerk kwamen we tot de constatatie dat er zonder medeweten van de jury een resultaat van verspringen van 11 op 7 was gezet, een resultaat van uren ervoor, hoe is dat mogelijk ??? Een resultaat van uren voordien plots zonder reden veranderd, begrijpen wie kan. Peter Martens bleef héél zakelijk en ik gooide er “oneliner” na “oneliner” uit. Het was daar plots héél stil toen ik zei met luide stem, “HOE KAN EEN RESULTAAT VAN UREN GELEDEN NU PLOTS VERANDEREN, EEN KWARTIERTJE GELEDEN STOND HET NOG JUIST, KAN ER ME IEMAND DIT UITLEGGEN??? Onze kids zijn derde en onze trofee is weg naar het Waasland. Het hoofd van de jury zei meteen, jullie zijn terecht 3de, ik begrijp ook niet hoe dit kon gebeuren, pas de site meteen aan, ASVO is 3de, en toen keek ik naar buiten, iedereen was al weg, behalve de hondstrouwe aanhang van ASVO, die stonden allemaal buiten te wachten, en toen ik mijn duim omhoog stak vanachter het raam ontstond er een super ontlading, we waren 3de op zo een groots gebeuren, helaas onze trofee was weg. Dit waren 30 minuten om nooit te vergeten, eerst volksfeest, dan anticlimax, dan weer enthousiasme, maar het kon zo veel mooier geweest zijn als we onze trofee hadden gekregen op de juiste moment. Maar iedereen op de bus was terecht fier, onze jonge meisjesploeg de 8ste van Vlaanderen en onze jongens 3de in Vlaanderen op de wedstrijd van het jaar voor teams.

We vierden toch een feestje op de bus, maar door het oponthoud mocht de chauffeur niet meer verder rijden en moest er een vervangchauffeur komen, want de eerste chauffeur zat boven zijn uren. Ondertussen keken we op de bus naar een reeks, “DE MOL”, of nee, ik was mis, het was “DE KAMPIOENEN”, sorry, had die series door elkaar gehaald !!!
Moraal van het verhaal, we schreven geschiedenis, voor het eerst met beide geslachten naar de finale, en daar deden we het dan nog zo schitterend, de jonge meisjesploeg 109 punten en de jongens 139 punten, bedankt aan allen.

Uw kapoentje Carly, 16 september 2017

Uitslag  –  Puntentelling

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijd nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *