Provinciaal Kampioenschap 2017

OUDENAARDE, PROVINCIEHOOFDSTAD VAN OOST-VLAANDEREN VOOR 1 DAG

Na maanden voorbereiden was het dan zover, we waren gastheer van een groots monument, het jaarlijkse spetterende, kletterende Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen jeugd alle disciplines.
Beginnen doen we met alle bestuur- en medewerkers een “dikke pluim” te geven, want wat daar allemaal moest voor gedaan worden, vergelijk het met “een duizendpoot “ , maar dit huzarenstukje was tot in de puntjes verzorgd.

Na de hittegolf van de afgelopen dagen was het dan plots gevoelig frisser, van de 35 graden van woensdag, naar een 17 graden in de voormiddag. Iedereen was een beetje verrast, maar het was wel beter weer om te sporten uiteraard, zeker wat betreft de langere nummers, de zuurstof zat weer in de lucht. Maar er hing meer in de lucht. Vėėl gemotiveerde atleten, vėėl enthousiaste fans, dat zijn van die topdagen, en….het was bij ons….in Oudenaarde….op onze piste, die het al hard te verduren kreeg, maar….we krijgen dan ook binnenkort een nieuwe, inderdaad, een verhuis naar een andere locatie komt er aan, dat zal ook een hele uitdaging zijn.

9u30: ….De pupillen meisjes Catho (14m59), Aude en Maïté lieten als eerste de spierballen rollen en knalden vol overgave de discus door de lucht.
Aan de andere kant van het terrein kogelden de pupillen jongens Leko (6m13),Yasin en Isidore er op los. Voor zo vroeg in de morgen ging het er toch stevig aan toe, knap gedaan pupillen.
Ook de miniemen meisjesspeerden” er op los, want Flore  (21,51) en Nina kliefden de speer na een schitterende armzwaai door de lucht en leverden maatwerk.  Duidelijk een discipline die beide meisjes heel goed onder de knie hebben.
Ook op hetzelfde ogenblik begon het hoogspringen miniemen jongens met de twee goede vrienden Daan (1m30) en Mauro, ze steunden elkaar volop, de sfeer was daar zoals naar gewoonte opperbest.

10u: ….Bij het verspringen pupillen meisjes hadden we Astrid (3m26) aan de start en ze sprong een ferm eind voorbij haar persoonlijke record, prachtig.
Toen was het jumping-tijd, de geliefde, maar ook de gevreesde 60m horden. Pupil Aude (12”93) mocht de spits afbijten en deed het voortreffelijk.
Toen was het tijd aan de miniemen meisjes en daar deden Margaux (10.74), Julie en Jenna  vol ambitie mee en zweefden over de horden,  knap gedaan girls, in deze stevige discipline.
Toen was het hordentijd voor Jorre (17”62) en dat was 80mH, maar die 20 meter extra nam de roodzwarte boy met plezier voor zijn rekening,  prima.

10u40:….Het hoogspringen miniemen meisjes was weer leuk: Flore  (1m30), Nina (1m30) hielden elkaar in evenwicht op de voet gevolgd door  Femke. Ze sprongen alle drie hun persoonlijke record voor eigen volk, wat toch wel schitterend is, goed nieuws voor de bvv in september!
Toen zochten we de miniemen jongens,  waar zaten die?….ajaaaa op het lievelingsnummer”speer”! Trainer Patrick heeft hier zeker een groot aandeel in, en het was Lars (26m85), die Ilhan, Robbe,  Daan,  Jorre,  Jonathan en Mauro op sleeptouw nam, dat nummer gaat steeds beter en beter boys.

 11u:….Trainer Conan bracht de pupillen meisjes Catho  (6m22) en Tess naar de kogelstand, en de twee vriendinnen gooiden beiden voortreffelijk en zaten héél dicht bij elkaar.  Het zijn dan ook héél hechte vriendinnen.
Ondertussen was het polsstok van start gegaan, een geweldige discipline om te bekijken en we hadden met Hervé De Cremer een podiumkandidaat,  en die maakte het waar na een héél spannende thriller. Hervé haalde ons 1ste GOUDEN  medaille binnen.  Schitterend makker, je verbrak je persoonlijke record en het clubrecord met een sprong over 2m55. Prachtig spektakel gezien en PROVINCIAAL KAMPIOEN.
Enkele minuten later was het weer feest voor de roodzwarte familie, want Jelle (18”88) en Jaron knalden er hard tegenaan op de 150 meter en zowaar weer GOUD voor ons, door Jelle Vandriessche, eens zijn “ turbo “ in gang is er geen houden aan en PROVINCIAAL KAMPIOEN.

11u20:…. Bij de pupillen jongens hadden we maar 1 jongen op het verspringen, maar het was wel een hele sterke.  Mateo sprong 3x héél ver en eindigde met een sprong van 3m94, wetende dat de andere sprongen 3m91 en 3m92 waren.  3x ferm gesprongen kunnen we hier duidelijk zeggen.

Toen zat de voormiddag er op, en we hadden het zowel individueel als in clubverband héél goed gedaan. Het is toch héél  duidelijk dat we veel talent in de rangen hebben.

13u30:….De benjamins deden ook hun intrede en trainster Kim warmde haar groep meteen op.  Je merkte het ook meteen aan de toeschouwersaantallen.  Op zijn Oudenaards zouden ze zeggen: “het is feest in de brakke” ! De tribune kwam tot leven, want nu waren drie categorieën van de partij, benjamins, pupillen en miniemen. Beginnen deden we met de benjamin jongens met Mano (1m) en Thomas, de boys deden het prima en jumpten erop los. Aan de andere kant van het terrein barstte het discus pupillen jongens in alle hevigheid los, en Yasin (17,52) nam daar Isidore op sleeptouw, in een opperbeste sfeer verliep daar alles van een leien dakje.

Toen zinderden de geluidsgolven weer door het stadion, de reeksen 60 m kwamen er aan, te beginnen met de benjamin meisjes:  met Marte (9”91), Camille (9”94), Nanou, Julie, Estelle en Bontu, en warempel twee meisjes mochten door naar de finale, Marte en Camille. Toen kwamen de benjamin jongens op de proppen met Robbe (9”57), Danté (9”81), Thibo, Matisse,  en wederom twee vedetjes naar de finale met Robbe en Danté!  Jaja tik tegen de wang, het is waar, weeral naar finale met 2. In een finale zijn maar 6 PLAATSEN.

Dan waren het de pupillen meisjes die hun 60m reeksen kregen voorgeschoteld, en het waren Sara (8.86), Yana en Saar die daar onze roodzwarte kleuren verdedigden, en dit met bravoure deden met wederom een finale-ticket, ditmaal voor Sara. De pupillen jongens hadden dit natuurlijk ook opgemerkt en wilden uiteraard niet onderdoen, dus gaven ze ook alles wat ze in zich hadden en liepen allemaal een knappe spurt, met Mateo (8.67), Senne, Frem, Leandro en Michiel.
Zoals verwacht spurtte Mateo probleemloos naar een finaleplaats!  4 op 4 in de finale, of zouden we beter zeggen 4×4, want die kasvo-trein denderde maar voort van succesje naar succesje.

Toen deden ze er plots 20m bij, het was de 80m, dus de miniemen meisjes maakten hun opwachting en het waren warempel 2 lange-afstands-kanonnen die aan de start verschenen en het bovendien nog schitterend deden met Danaë (11.96) en Tess.
Dan was het tijd voor de miniemen jongens en ze stonden met 5 klaar, en het was Jelle (10.26), Jaron  (10.94), Killian, Matteo en Jonathan die renden alsof ze te laat waren voor hun afspraak,  want het startschot was nog maar gegeven en ze zaten al aan het einde van de horizon, zo snel gaat dat ….bovendien, weeeeeral 2 naar de finale.

14u:….plots veel bedrijvigheid aan de kogelstand,waar Margaux de eer van de miniemen meisjes verdedigde en met een worp van  8m54 een nieuw persoonlijk record liet optekenen.  Prima gedaan hoor.

Het was dan ook voor een volle tribune de hoogste tijd om aan het verspringen miniemen jongens te beginnen met Hervé, Killian en Arthur, en daar hadden we onze gouden polsstokspringer weer, mister Hervé De Cremer, en ja met een sprong van 5m06 sprong hij toch wel een eindje.  Schitterend, wederom een GOUDEN plak en PROVINCIAAL KAMPIOEN , encore medaille d’or Hervé.  Nog een geluk voor de concurrentie hij maar aan twee nummers mocht meedoen.

14u30:….Hockeybal, is dat dan met een hockeystick? Neen, enkel met de bal gooien, het is er wel eentje van 300 gram. Daar was het Zoë (21m54), Amber, Yana en Tess die er volop tegenaan gingen bij de pupillen meisjes, ze gaan er duidelijk allemaal op vooruit, goed nieuws voor de bvv in september.

15u:….Ons Estelle mocht de eer hoog houden bij de benjamin meisjes in het verspringen en met een sprong van 3m23 was dit toch wel prachtig, want op die leeftijd al een heel eind verder dan die 3m, dat mag gezien zijn zunne.

Aan de andere kant van het terrein was er dan het kogelstoten benjamin jongens en daar wierp Matti 5m72, wat toch behoorlijk ver is voor die leeftijd. Knap gedaan van deze jonge krachtpatser.

Toen zoemde de camera in op de hoogspringstand, de pupillen jongens waren er klaar voor, everybody jump on the floor, neije over de latte en liefst op de matte! Ze waren met drie en het was Frem  (1m25), Senne en Bent aan te zien dat ze dit nummer perfect onder de knie hebben, goed gedaan jongens.

15u15:….Plots een samentroeping op de rechte lijn : tribune vol, enorme toeloop aan de finish, topfotografen Peter De Rycke, Freddy Vansteendam , Patrick Vermeulen, moesten zich een weg banen om een kiekje te kunnen nemen.  Ben dan maar politieagent gaan spelen om iedereen achteruit te krijgen…..de finales 60m en 80m kwamen eraan, met telkens maar 6 atleetjes per categorie en met warempel veel roodzwart!  Die thuiswedstrijd heeft blijkbaar dubbel gemotiveerd. Starten deden we met de benjamin meisjes en daar deden Marte  (9.62) en Camille het geweldig, zowaar een knappe BRONZEN medaille voor de aalvlugge Marte Chiers, maar wat een snelle wedstrijd metknappe tijden.
Een minuutje later waren het al de benjamin jongens met Robbe (9.35) en Danté, en zowaar wederom met Robbe Van Overmeiren een ZILVEREN medaille. Prachtig gelopen …. of was het gevlogen?
Wederom enkele tellen later was het al aan de pupillen meisjes en daar snelde Sara naar een 4de plaats in 8.74, wederom schitterende tijd. Voor we het wisten stonden de pupillen jongens al klaar en daar liep er eentje na een kanonstart naar de GOUDEN medaille, Mateo Bogaert PROVINCIAAL KAMPIOEN met een persoonlijk record in 8”57, jawadde, wat een toptijd en meteen een feestje bij al wat roodzwart was, drie medailles op 5 minuten, geweldiggggg.

Toen plaatsten ze de startblokken op de 80m, waar Jelle en Jaron aan deelnamen.
Maar eerst een anekdote:  want snelle snelle Jelle twijfelde even (onnnodig) aan zichzelf: “Carly, diene van Gent is wel heel snel eh….waarop ik antwoorde…..”Jelle,  wat denk je dat die van Gent nu denkt, diene Jelle van Oudenaarde, man, man, man, die is snel, pffffff!  Niet naast je kijken Jelle, focus en rechtdoor”,  het mentale voordeel zat weer bij ons. , en inderdaad ons duo Jelle (10”26) en Jaron (10”94) liepen zaterdag beiden hun persoonlijke record.  Jelle startte , keek niet zijwaarts, brak zijn record en haalde de GOUDEN medaille,  weeral een feestje bij Kasvo en Jelle Vandriessche voor de tweede maal PROVINCIAAL KAMPIOEN.

16u:….het hoogspringen benjamin meisjes en daar sprong Julie Bastil precies 1m, en…daarmee haalde ze de BRONZEN medaille. Nochtans was ze de dag voordien van plan om te verspringen, maar trainster Kim wist haar te overtuigen om hoogspringen te kiezen, met veel succes. De medaille hield ze wel zelf, ik had haar nochtans gevraagd om ze aan Kim te geven, maar kon haar niet overtuigen.

Aan de andere kant was het verspringtijd, met flying Kaat Vanderbauwhede, met een sprong van 4m43 haalde ze de BRONZEN medaille.  Ja, deze explosieve juffrouw, als haar turbo aanslaat, dan moet je een beetje opschuiven, anders heb je een verkoudheid.

Ook aan de kogelstand was het aanschuiven voor de miniemen jongens en daar hadden we Ilhan, zijn spierballen trilden nog na bij iedere worp en hij stootte uiteindelijk een mooie 8m16, wat toch heel knap was.

Toen waren het plots….de langste afstanden….te beginnen met de 600m benjamin meisjes waarbij Elodie (2’08”) liet noteren , wat heel snel was, gevolgd door de 1 jaar jongere Nanou, die voor haar leeftijd ook een knappe tijd liet noteren. Bij de benjamin jongens waren ze met hun vieren aan de start, Danté Loman liep als jonge kerel een geweldige tijd (2’08”), kort gevolgd door Mano, Thomas en Matisse, het was prachtig om ze aan het werk te zien.

Knal, het startschot ging en toen waren het de pupillen meisjes 1000m, en daar zagen we Amber met een kanontijd (3”32), maar ook de 1ste-jaars deden het schitterend,  want Maité, Astrid en Saar maakten er een fantatisch spektakel van, geweldig mooi gelopen dames.
Wederom een knal, ditmaal voor de pupillen jongens en ze waren met 5 aan de start, Bent (3.39) bereikte als eerste roodzwarte de finish, kort gevolgd door de younsters Leandro, Adam, Michiel en Rayen. Dit was een heel mooi prestatie in blok, ze deden het allemaal voortreffelijk.

De slotnummers lange-afstanden waren voor de miniemen en te beginnen met de meisjes,  youngster Flore liet een knappe (2’26”) noteren, kort gevolgd door Julie, Danaë en Tess, wat betekende dat iedereen het fantastisch deed op dit toch stevige nummer.
Kort nadien starten de miniemen jongens en ze waren met 7, en wat ging het snel. De eerste roodzwarte was Korneel (3’12”), kort gevolgd door Robbe, Lars, Matteo,  Arthur, Matteo en Bruno. Daarmee eindigden ze allemaal heel sterk die zware opdracht voor eigen publiek,  wat uiteraard super was.

16u30:….Ondertussen in het midden van het terrein tussen alle loopwedstrijden was het hockeybalwerpen voor de benjamins jongens van start gegaan en hoe Staf het voor elkaar kreeg om precies 20m00 te gooien is me een raadsel, wel heel kort gevolgd door Matti, beiden knap hoor, zo ver al op die leeftijd.

17u: ….Kogelstoten benjamin meisjes…en daar was ons Camille De Clercq ongelooflijk goed.  Ze gooide maar liefst 8m38, het op 2cm na hoogste record van het gehele land, en een verpulvering van het vorige clubrecord! Als dat niet uitmuntend is, dan weet ik het ook niet meer, meer dan verdiende GOUDEN medaille en PROVINCIAAL KAMPIOEN. Ook Elodie deed het nog schitterend,  wat een prestaties zeg.

Aan de andere kant startte het verspringen met Robbe, Thibo en Staf, en hier was het weer volop raak, want Robbe Van Overmeiren sprong 3m77, wat hem de GOUDEN medaille opleverde en dus de titel “PROVINCIAAL KAMPIOEN”.  Wat een dag.

17u20:….Het einde van de dag naderde, maar toch stonden er nog 3 dames klaar bij de miniemen meisjes voor hun 300m: Kaat, en de younsters Flore en Jenna.  Ze deden het alle drie fantastisch en de explosieve dame Kaat Vanderbauwhede haalde zelfs de ZILVEREN medaille in een tijd van 44”50, wat meteen een persoonlijk record was, schitterend!

Nog was de goed-nieuws-show niet gedaan want er was nog 1 nummer bezig: het slotnummer van het pk, hoogspringen pupillen meisjes en daar haalde Sara Willaert haar GOUDEN medaille  met haar persoonlijke record 1m37, die tevens het nieuwe clubrecord is, en zich meer dan verdiend PROVINCIAAL KAMPIOEN mag noemen.  Schitterende en beklijvende prestatie,  wat een leuke belevenis aan die hoogspringmat.

Moraal van het verhaal,  het was een schitterend PK die vlekkeloos verlopen is, met dank aan alle medewerkers. Ook grote dank aan de jury voor het schitterend opvolgen van alle prestaties, topwerk!

KASVO….8x goud…2x zilver….3x brons….enorm veel persoonlijke records….en vooral een hele leuke sfeer….bedankt aan de roodzwarte fans om er een echte thuiswedstrijd van te maken, sportief naar de tegenstanders en steunend aan iedereen die roodzwart droeg

Sportieve groetjes Carly

Onze Provinciale Kampioenen:
Camille De Clercq: benjamins meisjes: kogelstoten (CLUBRECORD 8m38!)
Robbe Van Overmeiren: benjamins jongens: Verspringen
Sara Willaert: pupillen meisjes: hoogspringen (CLUBRECORD 1m37!)
Mateo Bogaert: pupillen jongens: 60m
Jelle Vandriessche: miniemen jongens: 80m
Jelle Vandriessche: miniemen jongens: 150m
Hervé De Cremer: miniemen jongens: verspringen
Hervé De Cremer: miniemen jongens: polsstok (CLUBRECORD 2m55!)

Onze zilveren medaillewinnaars:
Kaat Vanderbauwhede: miniemen meisjes: 300m
Robbe Van Overmeiren: benjamins jongens: 60m

Onze bronzen medaillewinnaars:
Marte Chiers: benjamins meisjes:60m
Julie Bastil: benjamins meisjes: hoogspringen
Kaat Vanderbauwhede: miniemen meisjes: verspringen

Uitslag  –  Uitslag KASVO-atleten  –  Foto’s (Volledig 4 albums!)

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijd nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *