Daily Archives: oktober 1, 2017

ASVO met bravoure in Nijvel

Roodzwarte grinta op het officieuze Belgisch Kampioenschap!

Vroeg in de morgen moest iedereen vertrekken, want was persoonlijk ook verrast dat het toch een héél eindje was, het is duidelijk verder dan Brussel, maar ja, een topwedstrijd waar er concurrentie is van het hele land. Het is wel fantastisch om het eens mee te maken, vooral dat het géén open wedstrijd is, je moet dus uitgenodigd worden.

Dat gebeurt op basis van de ranglijsten, je moet zeker voor sommige nummers in de top 12, 14 of 16 zitten bij benjamins-pupillen-miniemen, de lat ligt duidelijk hoog, te hoog???Maar nee, het is en blijft een superleuke hobby.
Heb het dan duidelijk tegen onze roodzwarte armada gezegd, er moet hier niets, géén druk, ontspannen blijven en vooral geniet er, het is een eer om hier te mogen zijn, al wat er bijkomt is extra, maak er een leuke dag van.

De eerste activiteit was de aflossingen, en daar hadden we 2 uitersten, de 4 stille miniemen jongens in opperste concentratie (12 woorden /minuut) en de 4 ronduit spraakwatervallen benjamin meisjes (132 woorden/minuut), allesbehalve stille concentratie, maar superleuk. Grappiger kan je jouw dag niet beginnen, de bezorgdheid bij de miniemen tegen de onbezorgdheid van de 4 jaar jongere benjamins, héérlijk om dan trainer te zijn op zulke fantastische ogenblikken.

Na een bezoekje aan de miniemen hen duidelijk gemaakt dat ze al verstandig genoeg waren en dat ze wisten hoe een opwarming in elkaar zat, paar accentjes gelegd en vooral de rust bewaren. Zei hen ook, we hebben de snelste jaarprestatie, loopt er eens een aflossing iets minder, géén probleem, we hebben een beetje marge, hou er vooral je hoofd bij, activeer je lichaam, want het is vroeg om 10u, eerst te vroeg opstaan en dan een lange autorit achter de rug, ideaal is anders.

In tegenstelling van de miniemen, waren de benjamin-meisjes duidelijk er nog niet helemaal klaar voor na de opwarming, enthousiasme tot en met, super frivool zoals het een 9-jarige past, maar het aflossen zelf, de stokwissel begon vrij matig, het was duidelijk vroeg, we moesten ze dus beetje kindvriendelijk wakker krijgen. Ik zeg “oei, oei, oei senoritas, we gaan die stok toch beetje sneller moeten doorgeven”, en beetje bij beetje kwamen ze in hun ritme, je zag ze zo geweldig groeien, vooral positief zijn, spelenderwijs, met grapjes tussendoor boekten we immense vooruitgang op de wissels, want klasse hebben ze wel, dat zal later blijken. Miskijk je er vooral niet op, als er een startschot komt zijn ze altijd op scherp. Tijdens de opwarming miniemen jongens moesten we er ook rekening met houden dat Hervé nog ook polstok deed, dus ons 4-tal miniemen werd een 3-tal en vooral de 3 musketiers hadden schrik dat de 4de musketier er niet op tijd zou zijn. Ik zeg “boys no problem, jullie bereiden jullie voor, en nummer 4 is mijn verantwoordelijkheid, niet in opjagen, komt wel goed”.

En het kwam goed, hij kon nogmaals aflossen met nummer 2, een zucht van oeffff, iedereen weer in de focus op 4x 80m. De vaste startvolgorde Hervé De Cremer – Jaron De vriese – Killian Mersseman – Jelle Vandriessche werd gerespecteerd, goede gewoontes moet je niet veranderen. De boys kwamen dus vanuit stilte volledig klaar naar de vaste aflossingsplaatsen, de stickers van de merkpunten werden gekleefd en het allereerste schot van de dag kwam eraan, meteen een belangrijke krachtmeting voor ASVO.

Knal, het startschot deed Nijvel daveren op zijn grondvesten en Hervé veerde recht uit zijn startblok en versnelde onmiddellijk met krachtige halen op het rechte stuk, op zoek naar Jaron, die in een perfecte timing afloste en geweldig snel die bocht nam. Olala, spannend, we hadden duidelijk goede kaarten, en toen wederom een fantastische wissel met Killian, die geweldig door de bocht snelde in volle verbetenheid, maar we werden kort op de huid gezeten door een onbekend team, maar de volgende wissel was wederom uitstekend.

Yesssss 3 perfecte wissels achter de rug en toen vertrok Jelle in volle verbetenheid en klokte af in 39.63, en de speaker riep meteen “NOUVEAU RECORD NATIONAL AUDENARDE”!!!
Iedereen meteen uitzinnig van vreugde, DE SNELSTE 4x 80m OOIT GELOPEN IN DIT LAND, we klokten af voor de 4-voudige fusieclub HF (Verviers-Aywaille-Stavelot-Saint Vith), 3de was Genk, schitterend, schitterend, schitterend!!! Onze dag kon niet beter beginnen.

Even later was het tijd voor ons 4 toffe mademoisellekes voor hun 4x 60m benjamin meisjes, en ze waren er volledig klaar voor, je zag het aan de blikken, volledige focus. Starvolgorde was Camille De Clercq-Julie Bastil-Elodie van Rillaer-Marte Chiers. Knal en daar veerde Camille uit haar startblok en ging er als een speedy-gonzales vandoor.
Arriba,arriba, en toen na een fantastische wissel vertrok Julie in een versie van road runner, miep, miep, “ op topsnelheid de bocht in, met een verbeten blik en wederom een geslaagde stokwissel en toen vertrok Elodie in de rol van Jerry, op de huid gezeten door Tom (concurrentie) en kwam ze bij slotloopster Marte die er van door ging als Bambi en…en…en… Yesss, we zijn 2de met onze youngsters, om geweldig fier op te zijn, net na ACG en voor Genk, een topprestatie, schitterend gedaan girls!!!

Ondertussen was Hervé reeds begonnen aan zijn polsstok, en regelmatig sprong hij niet, hij paste op sommige hoogtes, want gesteund door onze polsstoktrainer Elie, die hem met raad en daad bijstond, brak hij het clubrecord en bracht het op 2m65, knap gedaan makker, want dit is echt een héél moeilijke discipline, niet te onderschatten, klasse!!!
Toen was het “sprinttime”, eerst de schiftingen, waarbij de 6 beste tijden door gaan naar de latere finale, dus opdracht was proberen te plaatsen voor de finale, en daar hadden we 2 snelle benjamin meisjes. Ons Camille liep de 11de tijd van de 24, héél dicht bij de finale en Marte haalde zelfs de finale met een 5de plaats, knap gedaan beide girls, wat een explosiviteit, knap om zien.

Even later was het pupillen meisjes en daar hadden we Sara Willaert en ze was vrij nerveus. Ik zeg “het is een eer om hier te zijn, loop gewoon en geniet er van”, en dat deed ze, ze liep een nieuw clubrecord, 8.60, dolle vreugde bij iedereen die roodzwart was, wat een tijd Sara, klasse!!! En uiteraard door naar de latere finale.

Dan was het de miniemen jongens en daar hadden we Jelle en onze klasbak was hypernerveus, zo nerveus zag ik hem nog nooit. Die is er en die is er, en die ook. Ik zeg “ja Jelle, dat is normaal hé, al de beste zijn hier, die zeggen nu net hetzelfde van jou, Jelle van ASVO is hier ook. Niets van aantrekken, laat die hartslag zakken, dan kan je nog véél verhogen in hartslag, dan ben je sterk in de laatste meters”, en het werkte, hij kwam weer tot rust, hij liep de snelste tijd van het jaar 9.89 alsjeblieft dank u wel, wat een knaltijd, clubrecord uiteraard, beste jaarprestatie in the pocket, wederom feestje in de roodzwarte corner.

Maar 20 minuten later was het wederom Jelle die klaarstond, ditmaal op de 300m, het was wel héél kort in recuperatietijd, gaf hem nog de tip van iets over te houden voor de laatste rechte lijn, je bent toch de snelste van de laatste rechte lijn. Mentaal stond hij héél sterk door zijn prestatie op 80m, maar fysiek was het superzwaar, zo kort!!!

Toch startte hij met een stevige tred en liep steeds sneller en sneller en kwam met lichte voorsprong de laatste rechte lijn op, maar zette dan de turbo open, kreeg het zwaar in het laatste stuk door opkomende kramp, maar verpulverde het clubrecord en won weer, schitterend, in een tijd van 39.38, wat een geweldige prestatie, zo kort dan nog na die 80m, feestje!!! hij was héél diep geweest, had even de tijd nodig om te bekomen, de logica zelve, nadien moest hij echt loslopen om de benen weer goed te krijgen, maar de voldoening was super groot.

Wederom vele bedrijvigheid aan de zandbak, want het verspringen begon voor de benjamin jongens en daar hadden we Robbe Van Overmeiren en die zat in form, want hij sprong zowaar 3m70, dat was een schitterend resultaat, onze youngster haalde hiermee de 5de plaats, wat toch prachtig als je weet wie daar allemaal was, klasse makker.

Tientallen meters verder waren de benjamin meisjes aan het kogelstoten begonnen en Camille rolde haar spierballen, ze gooide vrij constant, 3x een knappe beurt, en het leverderde haar een knappe 5 de stek op met een worp van 7m87, weeral iets om fier op te zijn, knap hoor!

Even later stonden we aan de hoogspringstand, met 12 waren ze bij de pupillen meisjes en het waren allemaal kleppers. Beginnen deden ze meteen op 1m20, wauw, dat kan al tellen, en ons Sara ging er bij de 2de beurt eerder schuchter over, maar het gaf haar wel vertrouwen en ze sprong steeds beter, vlot 1m25 in 1ste beurt, vlot over 1m30 in 2 beurten, 1m33 in 2 beurten en toen bleven ze nog met 5 over en Sara was erbij.

Op 1m36 lukte het net niet, maar die laatste poging dachten we dat ze er over was, zo minimaal was het, knap gesprongen en een hele mooie en verdiende 4 de stek, sterk Sara.

De kogelstand, inderdaad, maar nu voor de benjamin jongens, met onze Robbe, en we wisten dat hij veel in zijn mars had op dit nummer, en hij maakte het waar, hij bracht een technisch knappe en stevige worp ten tonele, jawel 10m08, zijn beste prestatie ooit en het leverde hem de 2de plaats op en een mooie zilveren medaille.

Ondertussen was Hervé begonnen aan het verspringen miniemen jongens, en hij zette meteen een knappe 4m97 op de tabellen, maar bij de 2de poging sprong hij een nieuw clubrecord, namelijk 5m22, wat een sprong, hij stond lang op de bronzen medaille, maar op amper 2 springers van het einde springt er nog eentje verder, jammer, maar je mag fier zijn op je beste prestatie ooit, klasse makker!!!

Tromgeroffel, de finales sprint kwamen eraan, en daar hadden we eerst Marte bij de benjamin meisjes, die raar maar waar, nog sneller liep in de finale, 60m in 9.57, een schitterende 5de plaats tot gevolg, verbluffend!

Toen was het tijd aan de pupillen meisjes en het was wederom met Sara, die haar eigen clubrecord van in de morgen wederom benaderde en knap 5de werd in 8.68, toch sterk na al die voorgaande disciplines, knap!

Dan waren we héél dicht bij het laatste startschot van de dag, het slotnummer de 80m finale, miniemen jongens, wij uiteraard met de nieuwbakken Belgisch recordhouder Jelle, we hadden dus een sterk hangijzer in het vuur, en in tegenstelling tot de voormiddag bleef hij héél rustig. Ik zeg “hartslag zen hé Jelle, je weet wel hé, recht voor je kijken en rechtdoor naar de finish, laat de anderen maar zijwaarts kijken”.

Jelle stond voor de 4de maal aan de start, en toch won hij de grote finale met bravoure in 10.05 en hij mocht op het bovenste schavotje plaats nemen op het podium.

Moraal van het verhaal, we gingen met een hele zak medailles naar huis, met veel persoonlijke-en clubrecords, het was daar roodzwart vuurwerk in Nijvel, een dag om te koesteren, meer dan de moeite waard en wat mij vooral bijblijft, het grote plezier waarmee de sport beleefd werd, het was leuk, je zag ze stralen onze roodzwarte armada.

Sportieve groeten Carly

Uitslag

Posted in Wedstrijd nieuws | Leave a comment